"negativt urval" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

negativt urval

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Substantiv:

negativt urval (uncountable) (ekonomi, affärer, försäkring) Den process genom vilken det pris och kvantitet av varor eller tjänster på en viss marknad förändras på grund av en part som har information som den andra parten inte kan få till en rimlig kostnad. Det är negativt urval som leder amerikanska arbetare som förutse hög familj sjukvårdskostnader för att söka arbetsgivare med överlägsen sjukförsäkring för sina anställda. Det stora antalet "citroner" i den begagnade bilmarknaden är ett resultat av negativt urval.


Referens:

adverse selection

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av negativt urval. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 59 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av negativt urval genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 1 Kategorier för detta ord. Detta är ord 4070 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor