"ogynnsam" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

ogynnsam

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

adverse


Engelskt Uttal:

ad•verse


Adjektiv:


Etymologi

(Old English) advers, (gamla franska) avers, advers, från (latin) adversus, particip advertere att vända sig till. Se annons .


Definition

1. Tillförordnad mot, eller i motsatt riktning; motsatt; motsats; motsatt; motstridig; som, ogynnsamma vindar; en motpart; en anda negativa till skillnader i kast.

2. Motsatt. "Calpe negativa höjd." Byron.

3. fientlig opposition till; ogynnsam; föga gynnsam; i motsats till en önskan; olyckligt; katastrofal; afflictive; sårande; som ogynnsamma öden, ogynnsamma omständigheter, saker negativa. Glad var det för oss alla om vi bar välstånd samt och klokt som vi uthärda en negativ förmögenhet. Southey. Motsatt besittning (lag), besittning av fast egendom avowedly strider mot några anspråk på titeln i en annan person. Abbott.Transitivt Verb:


Etymologi

(Latin) adversari: confer (Old franska) averser.


Definition

Att motsätta sig; att motstå. (Föråldrad) Gower.Synonymer:

främmande


See Averse.


motvillig


ovillig


Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av ogynnsam. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


Liknande Ord:

Andra ord som liknar ogynnsam kan hittas nedan:

1.ogygian
2.Ogygian
3.ogynnsam
4.ogynnsamt
AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 62 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av ogynnsam genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 13 Kategorier för detta ord. Detta är ord 4065 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor