"beundra" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

beundra

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

admire


Engelskt Uttal:

ad•mire


Transitivt Verb:


Etymologi

ofullständig och particip beundrade; presens particip och verbala substantiv Beundra .; (Franska) beundrare, från (latin) admirari; ad + mirari att undra, för smirari, besläktad med (grekiska) SMI och (engelska) leende.


Definition

1. När det gäller med förundran eller förvåning; att se med förvåning; att förundras över. [Archaic] Exempel snarare att bli beundrad än imiteras. Fuller.

2. När det gäller med förundran och glädje; att se på med en förhöjd känsla av välbehag, som något som ropar gillande, självkänsla, kärlek, eller vördnad; att uppskatta eller pris högt; som att beundra en person med hög moral värt att beundra ett landskap. Beundras som hjältar och som gudar lydde. Påve.

Obs: Beundra följt av infinitiv är föråldrad eller vardagligt; som jag beundrar för att se en man konsekvent i sitt beteende.Intransitivt Verb:


Definition

Att undra; att förundras; att påverkas med förvåning; - Ibland med på. Att undra på Farao, och även beundra på mig själv. Fuller.Synonymer:

aktning


godkänna


glädje i


Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av beundra. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


Liknande Ord:

Andra ord som liknar beundra kan hittas nedan:

1.beudantite
2.Beulah
3.beundra
4.beundrade
5.beundran
6.beundrande
7.beundransvärd
8.beundrarbrev
9.beundrare
10.beurre
11.beusite
AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 55 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av beundra genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 11 Kategorier för detta ord. Detta är ord 3676 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor