"justera" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

justera

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

adjust


Engelskt Uttal:

ad•just


Transitivt Verb:


Etymologi

ofullständig och particip Justerat; presens particip och verbala substantiv Justera .; (Old franska) ajuster, ajoster (varifrån (franska) ajouter att lägga), (Late latin) adjuxtare att passa; från (latin) ad + juxta nära, förväxlas senare med (latin) annons och Justus precis, rätt, varifrån (franska) ajuster att justera. Se bara , transitiva verb och ger Adjute.


Definition

1. För att göra exakt; att passa; att göra korrespondent eller formbar; att sätta i riktiga relationer; som, för att justera ett plagg till kroppen, eller saker med en standard.

2. För att sätta i ordning; att reglera, eller minska den till systemet. Justera ortografi. Johnson.

3. För att slutföra eller väcka ett tillfredsställande skick, så att parterna är överens i resultatet; som, för att justera konton; skillnaderna är justerade.

4. För att få till en verklig relativ position, eftersom de delar av ett instrument; att reglera för användning; som, för att justera ett teleskop eller mikroskop.Synonymer:

anpassa


kostym


arrangera


reglera


rymma


ange rätt


rätta


bosätta sig


Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av justera. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 63 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av justera genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 14 Kategorier för detta ord. Detta är ord 3585 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor