"beroendeframkallande" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

beroendeframkallande

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologi:

missbrukare + -ing


Synonymer:

beroendeframkallande


Verb:

beroendeframkallande Presens particip av missbrukare.


Adjektiv:

Adjektiv beroendeframkallande (jämförande mer beroendeframkallande, superlativ mest beroendeframkallande) (US) orsakar missbruk. 1936 1 juni Nathan Browne Eddy, som citeras i "Morphine substitut": om något av ämnena har beroendeframkallande egenskaper är mycket svårt att avgöra på djur, även om ansträngningar görs för att studera denna aspekt av problemet på hundar och apor. 1950, rådet mot narkotika (American Medical Association); Rådet på apotek och kemi (American Medical Association), Nya och Nonofficial droger, sidan 42: liknande åtgärder för att kodein salter men jämfört med kodein på grundval av vikt är mer aktiv och mer beroendeframkallande. 1957, USA: s kongress. Senat. Utskottet för domstolsväsendet, ungdomsbrottslighet (behandling och rehabilitering av Juvenile Drug Addicts), sidan 182: När vi inte har narkotikalagarna, när vi skulle gå och köpa saker som du kunde godis och potatis, laudanum var en mycket beroendeframkallande läkemedel 1992, Barbara C. Wallace, den kemiskt beroende: faser av behandling och återvinning, sidan 22: kokain har reconceptualized som vår mest beroendeframkallande läkemedel och spricka ses som den mest beroendeframkallande form av kokain 2000, Robert L. DuPont; Betty Ford, The Selfish Brain: Att lära av missbruk, sidan 101: Det är därför rökning och intravenös injektion är administrerings valts av missbrukande människor och varför dessa administrerings är så mycket mer beroendeframkallande än oral användning av samma läkemedel .


Referens:

addicting

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av beroendeframkallande. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 53 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av beroendeframkallande genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 4 Kategorier för detta ord. Detta är ord 3175 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor