"lägga sten på börda" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

lägga sten på börda

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologi:

Detta härrör från fabler av Phaedrus i första århundradet efter Kristus. Historien var av en skallig man som swats på en fluga som just har bitit honom i huvudet, utan slår sig i huvudet. Flugan kommentarer: "Du ville döda mig för en touch. Vad ska du göra för dig själv eftersom du har lagt sten på börda". Ordalydelsen visas i engelska från mitten av 18-talet. Denna definition saknas en etymologi eller har en ofullständig etymologi. Du kan hjälpa Wiktionary genom att ge det en ordentlig etymologi.


Verb:

lägga sten på skada (idiomatiskt) För att främja en förlust med hån eller kränkning; att förvärra en ogynnsam situation Som om fientligt övertagande inte var tillräckligt för att lägga sten på skada de skrotas nittio procent av våra produkter och ersatt dem med sina egna.


Referens:

add insult to injury

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av lägga sten på börda. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 73 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av lägga sten på börda genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 2 Kategorier för detta ord. Detta är ord 3148 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor