"GJUTA OLJA PÅ ELDEN" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

GJUTA OLJA PÅ ELDEN

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Synonymer:

underblåsa göra saken värre


Verb:

lägga bränsle på elden användas för annat än som ett idiom: se lägga bränsle, brand. (Idiomatiskt) att förvärra en konflikt mellan människor; att förvärra en redan spänd situation 1817, Hansard Storbritannien, Riksdagens historia England, Volym 30, ... medan den franska slavar var i ett tillstånd av kramper, var det mycket ovanligt att önska; genom att hälla i nya slavar bland dem, att lägga bränsle på elden, och ge dem nya förstärkningar av myteristerna; för en sådan skulle de nyligen importerade slavar bli. 1839, Charles Dodd, Mark Aloysius Tierney (redaktör), Dodd kyrka historia England, volym 2, men detta hade ingen effekt, bara att lägga bränsle på elden; så att, äntligen, båda parter var så förbittrad, att hade inte domarna i Frankfort (som nu var chef för engelska reformerta kyrkan) placerad, var de på väg att komma till slag. 1891, kommer The Eclectic Magazine över utländsk litteratur, vetenskap och konst, volym 54, ... och att erkänna kvinnor till aktivt deltagande i politiken säkerligen att öka sjukdom och lägga bränsle på elden av stridigheter. 1895, William Kingsford, The History of Canada, volym 8, sidan 10, första konsul fortsatte att lägga bränsle på elden.


Referens:

add fuel to the fire

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av GJUTA OLJA PÅ ELDEN. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 98 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av GJUTA OLJA PÅ ELDEN genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 2 Kategorier för detta ord. Detta är ord 3147 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor