"spela teater" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

spela teater

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

act


Engelskt Uttal:

act


Substantiv:


Etymologi

(Latin) actus, från agere att köra, gör: confer (franska) acte. Se Agent .


Definition

1. Det som görs eller gör; maktutövning, eller effekten av vilken effekt som utövas är orsaken; en föreställning; en gärning. Det bästa del av en god mans liv, hans lite, namnlösa, unremembered agerar av vänlighet och kärlek. Wordsworth. Därför, i specifika användningsområden: (a) Resultatet av offentlig debatt; beslutet eller fastställandet av ett lagstiftande organ, råd, domstol, etc .; ett dekret, redigera, lag, dom, lösa, utmärkelse; som en handling av parlamentet, eller av kongressen. (B) En formell högtidlig skrift, uttrycker att något har gjorts. Abbott. (C) Ett framförande av en del av en pjäs; en av de viktigaste områdena för en pjäs eller dramatisk arbete där en viss bestämd del av åtgärden är färdig. (D) En avhandling upprätthålls i det offentliga, i vissa engelska universitet, med en kandidat för en examen, eller att visa kompetensen hos en student.

2. Ett tillstånd av verkligheten eller verkliga existens i motsats till en möjlighet eller eventuell förekomst. (Föråldrade) Frön av växter är inte först i handling, utan i möjligheten, vad de efteråt växa till. Hora.

3. Process för att göra; handling. I handling, i mycket att göra; på väg att (göra). "I akt att skjuta." Dryden. Den här kvinnan togs ... i den mycket aktiva John VIII. 4. Act of attainder. (Lag) Se attainder . - Lagen om konkurs (lag), en akt av en gäldenär som gör honom riskerar att ha bedömts såsom en konkurs. - Akt av tro. (Kyrkans historia) Se autodafé. - Act of God (lag), en oundviklig olycka; sådana extraordinära avbrott i det vanliga händelseförloppet som inte ses i förväg, och mot vilken vanlig försiktighet kunde inte vakt. - Akt av nåd, ett uttryck som ofta används för att beteckna en handling förklara nåd eller amnesti till många brottslingar, som i början av en ny regering. - Lagen om ersättning, ett lag passerade för att skydda dem som har begått några olaglig handling utsätter dem för påföljder. Abbott. - Lagen pais, en sak gjort av domstol (fordom, i landet), och inte en fråga om rekord.Transitivt Verb:


Etymologi

ofullständig och particip Verkat; . Presens particip och verbal substantiv Acting, (latin) actus, particip av agere att köra, bly, gör; men påverkas av (engelska) handling, n.


Definition

1. För att flytta till handling; att manövrera; animera. (Föråldrad) egenkärlek, våren rörelse, fungerar själen. Påve.

2. För att utföra; att verkställa; att göra. [Archaic] Att vi agerar våra timliga angelägenheter med en önskan som inte är större än vår nödvändighet. Jeremiah Taylor. Industri doth avla genom att producera goda vanor och anläggningen att agera saker lämpligt för oss att göra. Kärra. Upplyfta händer som vid lämpliga tider kan fungera utpressning och det värsta av brott. Cowper.

3. För att utföra, som en skådespelare; att representera dramatiskt på scenen.

4. Att anta kontoret eller karaktär; att spela; att UTGE SIG FÖR; som att agera hjälte.

5. Om du vill låtsas eller förfalskade; att simulera. Med agerat rädsla skurken därmed eftersträvas. Dryden. Att agera en del, för att upprätthålla den del av en av karaktärerna i en pjäs; därmed att simulera; förställa. - Att agera den del av, att ta karaktären av; att fullgöra de uppgifter av.Intransitivt Verb:


Definition

1. För att utöva makt; för att producera en effekt; som verkar i magen på mat.

2. För att utföra åtgärder; att fullgöra funktioner; att lägga fram energi; att flytta, i motsats till resterande vid vila; att genomföra i kraft en bestämning av viljan. Han hänger mellan, i tvivel att agera eller vila. Påve.

3. Att uppträda eller beteende, som i moral, privata tullar eller offentliga lokaler; bära eller utvisa en själv; som vi vet inte varför han har handlat så.

4. För att utföra på scenen; för att representera ett tecken. Att visa världen hur Garrick inte aktiv Cowper. Att agera som eller för att göra arbetet, att tjäna som. - Att agera på, för att reglera sitt beteende enligt. - Att handla upp till att vara lika i handling; att uppfylla i praktiken; som han har handlat upp till sitt engagemang eller sina fördelar.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av spela teater. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 50 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av spela teater genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 10 Kategorier för detta ord. Detta är ord 2702 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor