"tunnland" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

tunnland

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

acre


Engelskt Uttal:

a•cre


Substantiv:


Etymologi

(Gammal engelsk) aker, (anglosaxiska) aecer; besläktad med (Old Saxon) accar (fornhögtyska) achar,


Definition

Germanska eller tyska acker, (isländska) AKR, (svenska) åker, (danska) ager (gotiska) akrs, (latin) ager (grekiska)] ajra. 2, 206.]

1. Varje område åkermark eller betesmark. (föråldrad)

2. En bit mark, som innehåller 160 kvadrat stavar, eller 4,840 kvadratmeter varv, eller 43,560 kvadratfot. Detta är den engelska stadga acre. Att i USA är densamma. Scotch acre var ungefär 1,26 i engelska och irländska 1,62 i engelska.

Obs! Acre var begränsad till sin nuvarande bestämd mängd av stadgarna för Edward I. Edward III. och Henrik VIII. Breda tunnland, många tunnland, mycket landade egendom. [Retoriskt] - Guds åker, Guds fält; kyrkogården. Jag tycker att det gamla Saxon fras, som efterlyser Gravfältet, Guds åker. Longfellow.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av tunnland. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 58 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av tunnland genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 5 Kategorier för detta ord. Detta är ord 2507 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor