"förvärvade smak" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

förvärvade smak

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Substantiv:

förvärvade smak (plural förvärvade smak) En smak som inte är naturlig eller medfödd, men som har utvecklats genom vana eller lärande. 1939 24 juli, "Italien: Home Again," Tid: Liksom många andra italienska krigshjälte, hade unga Dino Grandi vände sig till efter kriget fascistiska rörelsen för att tillfredsställa en förvärvad smak för åtgärder. (Idiomatiskt) Något som uppskattas först efter att ha ursprungligen betraktats som oattraktiv eller obehaglig; en person som betraktas som svårt eller dislikable men varav åtminstone några har vuxit att godkänna. 1978 29 maj Frank Rich, "Cinema: Joyride" Tid: Eftersom de flesta vuxna inte delar denna regissörens outsläcklig optimism, även hans bästa filmer tenderar att vara en förvärvad smak. 2006 30 oktober, Phil Elderkin, "Red Auerbach, en off-domstol legend" Christian Science Monitor (hämtat 30 aug 2009): NBA Hall of Famer Arnold "Röd" Auerbach var en förvärvad smak för de flesta människor som haft att göra med honom på en regelbunden basis. . . hans ojämna kanter blir en del av hans storied framgång.


Referens:

acquired taste

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av förvärvade smak. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 78 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av förvärvade smak genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 1 Kategorier för detta ord. Detta är ord 2471 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor