"bekanta" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

bekanta

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

acquaint


Engelskt Uttal:

ac•quaint


Adjektiv:


Etymologi

(Old franska) acoint. Se bekanta , transitiva verb


Definition

Bekant. (föråldrad)Transitivt Verb:


Etymologi

ofullständig och particip Bekanta; presens particip och verbal substantiv bekanta, (Old English) aqueinten, acointen, (gamla franska) acointier (Late latin) adcognitare, från (latin) ad + Cognitus, particip av cognoscere att veta. kon- + noscere veta. Se Pittoreska Know.


Definition

1. Om du vill lämna eller ge experimentell kunskap om; att göra (en) att veta; att bekanta; - Följt av med. Innan man kan tala om något ämne, är det nödvändigt att vara bekant med den. Locke. En man av sorger och förtrogen med lidande. Isaiah LIII. 3.

2. För att kunna kommunicera meddelande till; att informera; för att göra medvetna; - Följt av med (tidigare också, genom av), eller genom att införa intelligens; som att bekanta en vän med uppgifter om en aktiv bekanta henne här i min son Paris kärlek. (Shakespeare) Jag måste bekanta er att jag har fått nya daterade brev från Northumberland. (Shakespeare)

3. Om du vill bekanta; vänja. (Föråldrad) Evelyn. Vara bekant med att vara besatt av personlig kännedom om; att vara medveten om; att vara mer eller mindre bekanta med; att vara på när det gäller umgänge med.Synonymer:

underrätta


underrätta


kommunicera


råda


Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av bekanta. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 61 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av bekanta genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 13 Kategorier för detta ord. Detta är ord 2449 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor