"bekräfta majs" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

bekräfta majs

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologi:

Genom folk tale, hänföras till en instans av en man som stal flera hästar och majs för att mata dem, men i domstol endast medgav att stjäla majs.


Verb:

bekräfta majs (idiomatiskt) att kvittera nederlag eller erkänna ett misstag; till polis en grund; att erkänna ett litet fel men inte en större. 1859, J. Wood, insändare, Samuel W. Cole (redaktör), The New England Farmer, volym 11, jag skulle vilja ta ett arbete av detta slag på en satsning med honom eller någon annan New Hampshire man, och om jag inte kom ut lite framåt på "upploppet," varför då jag skulle "erkänna majs" och äger själv slagen. 1880, Kanadas parlament, officiella rapporten från debatten underhuset i Dominion of Canada kommer HON. herre erkänner majs? Han gör inte det. Han är icke-bindande. 1892, den amerikanska tidningen, de hade helt enkelt att "erkänna majs," runda upp, och - "Vamoose"; då, så snart soldaterna hade gått tillbaka till fortet, fanns det ingen lag för att förhindra att återvända.


Referens:

acknowledge the corn

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av bekräfta majs. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 53 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av bekräfta majs genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 2 Kategorier för detta ord. Detta är ord 2320 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor