"syra" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

syra

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

acid


Engelskt Uttal:

ac•id


Adjektiv:


Etymologi

(Latin) acidus surt, från roten ak att vara skarp: confer (franska) acide. Konferera Akut.


Definition

1. Sour, skarp, eller bita i smaken; syrlig; har smaken av vinäger: som, sura frukter eller sprit. Även fig .: Sour humör. Han var sträng och hans ansikte som syra som någonsin. A. Trollope.

2. Av eller i samband med en syra; som, sur reaktion.Substantiv:


Definition

1. En sur substans.

2. (kemi) En av en klass av föreningar, i allmänhet men inte alltid kännetecknas av sin syrlig smak, löslighet i vatten, och rodnad av vegetabilisk blå eller violett färg. De kännetecknas också av kraften i att förstöra de utmärkande egenskaperna hos alkalier eller baser, kombineras med dem för att bilda salter, samtidigt förlora sina egna speciella egenskaper. De innehåller alla väte, förenas med en mer negativ element eller radikal, antingen ensam, eller mer generellt med syre, och ta deras namn från denna negativa element eller radikal. Som inte innehåller syre kallas ibland hydracids Till skillnad från de andra som kallas syre syror eller oxacids.

Obs: I vissa fall kan svavel, selen eller tellur ersätta syre, och motsvarande föreningar respektive kallas syror svavel eller sulphacids, selen syror eller tellur syror. När vätet hos en syra ersätts av en positiv element eller radikal, är ett salt bildat, och därmed syror är ibland namnges som salter av väte; som vätenitrat för salpetersyra, vätesulfat för svavelsyra, etc. I den gamla kemin namnet syra applicerades på oxiderna av de negativa eller icke-metalliska element, nu kallas ibland anhydrider.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av syra. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 50 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av syra genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 7 Kategorier för detta ord. Detta är ord 2215 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor