"uppnå" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

uppnå

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

achieve


Engelskt Uttal:

a•chieve


Transitivt Verb:


Etymologi

ofullständig och particip Uppnått; presens particip och verbala substantiv uppnå .; (Gammal engelsk) acheven, (gamla franska) achever, achiever, (franska) achever, för att avsluta; à ((latin) ad) + (gamla franska) chef, (franska) kock, slut, huvud, från (latin) caput huvud. Se Chief .


Definition

1. För att genomföra på ett slutligt nära; att ta ut i en fulländad tillstånd; att uppnå; att prestera; - Som att uppnå en bedrift, en utnyttja ett företag. Antag fakulteter och befogenheter att vara densamma, mycket mer kan uppnås i varje linje med hjälp av ett kapital, uppfriskande motiv än utan den. I. Taylor.

2. För att erhålla, eller vinst, som ett resultat av ansträngning; att lyckas få; att vinna. Vissa föds stor del uppnå storhet. (Shakespeare) Thouhast uppnått vår frihet. Milton.

Anm: [.. (Föråldrad), med ett material sak som målet] Visa alla bytet av tappra kungar uppnås. Tidigare. Han har uppnått en maid som förebilder beskrivning. (Shakespeare)

3. För att avsluta; att döda. (Föråldrad, Shakespeare)Synonymer:

utföra


See Accomplish.


effekt


uppfylla


komplett


avrätta


utföra


inse


erhålla


Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av uppnå. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 50 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av uppnå genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 15 Kategorier för detta ord. Detta är ord 2104 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor