"bevilja" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

bevilja

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

accord


Engelskt Uttal:

ac•cord


Substantiv:


Etymologi

(Gammal engelsk) Acord, Accord, (gamla franska) acort, Acorde, (franska) överenskommelse från (gamla franska) acorder, (franska) accorder. Se Accord , transitiva verb


Definition

1. avtal eller gemensam uppfattning kommer, eller handling; harmoni i sinnet; samtycke; samtycke. En medlare av en överenskommelse och fred mellan dem. Bacon. Dessa allt fortsatte med en överenskommelse i bön. Fungerar i. 14.

2. Harmony av ljud; överenskommelse i tonhöjd och ton; harmoni; som, den överenskommelse av toner. Dessa söta överenskommelser är ens änglarna "innehåller. Sir J. Davies.

3. avtal harmoni, eller bara korrespondens saker; som, den överenskommelse av ljus och skugga i målning.

4. Frivillig eller spontan rörelse eller impuls att agera; - Föregås av egen; som, av ens själv. Det som växer upp av sig själv av din skörd skall du icke skörda. LEV xxv. 5. självmant han gick eder. 2 Kor. vii. 17.

5. (lag) En överenskommelse mellan parterna i tvist, genom vilken tillfredsställelse för en skada har fastställts, och som när det exekveras, barer en kostym. Svart sten. Med en överenskommelse med enhällighet. De rusade med en överenskommelse i teatern. Agerar xix. 29.Transitivt Verb:


Etymologi

ofullständig och particip beviljas; presens particip och verbala substantiv Enligt .; (Gammal engelsk) acorden, accorden, (gamla franska) acorder, (franska) accorder, från (sent latin) accordare; (Latin) ad + cor, cordis, hjärta. Ger Concord, Oenighet, och se hjärta.


Definition

1. För att komma överens med eller motsvarar; för att passa en sak till en annan; att justera; - Följt av till. [Sällsynta] Hennes händer ges luta musik till rösten. Sidney.

2. För att få till ett avtal, som personer; att förena; att lösa, justera, harmonisera eller komponera, som saker; som att bevilja kostymer eller kontroverser. När de ges från striden. Spenser. Allt som UPPGIFTER, är UPPENBARLIGEN knotiga och svårt kan aldrig ges utan av en behörig lager av kritiska lärande. Söder.

3. För att bevilja som lämplig eller korrekt; att medge; att tilldela; som att bevilja en grund beröm. "Enligt hans önskan." Spenser.Intransitivt Verb:


Definition

1. Att komma överens; att motsvara; att vara i harmoni; - Följt av med, som tidigare också genom att; som, överensstämmer sin disposition med sitt utseende. Mitt hjärta accordeth med min tunga. (Shakespeare) Dina handlingar till din ord överenskommelse. Milton.

2. För att komma överens i tonhöjd och ton.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av bevilja. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 48 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av bevilja genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 10 Kategorier för detta ord. Detta är ord 1588 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor