"rymma" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

rymma

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

accommodate


Engelskt Uttal:

ac•com•mo•date


Transitivt Verb:


Etymologi

ofullständig och particip hyses, presens particip och verbal substantiv tillmötesgående, (latin) accommodatus, particip av accommodare. ad + commodare för att göra det lämpligt, hjälp; kon- + modus mått, proportioner. Se läge .


Definition

1. För att göra passform, lämplig, eller korrespondent; att anpassa; att anpassa sig; som, för att rymma oss till omständigheterna. "De passa deras råd till sin lutning." Addison.

2. För att sätta i avtal eller harmoni; att förena; att komponera; att justera; att lösa; som, för att rymma skillnader, en tvist, etc.

3. För att förse med något önskat, som behövs, eller bekvämt; gynna; att tvinga; som, för att rymma en vän med ett lån eller med logi.

4. För att visa korrespondens; att tillämpa eller göra kostym analogt; att anpassa eller lämpade läror till tillfälliga omständigheter, uttalanden till fakta, etc .; som, för att rymma profetia till händelser.Intransitivt Verb:


Etymologi

(Latin) accommodatus, particip av accommodare.


Definition

För att anpassa sig själv; att vara formbar eller anpassas. [Sällsynt] Boyle.Adjektiv:


Definition

Lämplig; passa; anpassad; som, medel anpassa sig till slut. [Archaic] Tillotson.Synonymer:

kostym


anpassa


anpassa


justera


arrangera


Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av rymma. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 39 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av rymma genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 16 Kategorier för detta ord. Detta är ord 1552 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor