"olycka" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

olycka

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

accident


Engelskt Uttal:

ac•ci•dent


Substantiv:


Etymologi

(Franska) olycka, från (latin) accidens, -dentis, presens particip av accidere att hända; ad + cadere att falla. Se Cadence mål.


Definition

1. Bokstavligen, en drabbar; en händelse som sker utan en förutseende eller förväntan; en undesigned, plötslig och oväntad händelse; chans; beredskaps; ofta, en undesigned och oförutsedd händelse av en afflictive eller olycklig karaktär; en olycka; ett missöde; som, att dö av en olycka. Att flytta olyckor med översvämningar och fält. (Shakespeare) Du cam'st inte din plats av en slump: Det är den plats Gud har tänkt för dig. Dike.

2. (grammatik) En egenskap kopplad till ett ord, men inte nödvändigt för den, som kön, antal, fall.

3. (heraldik) En punkt eller märke som kan bibehållas eller uteslutas i en vapensköld.

4. (Log.) (A) En egenskap eller kvaliteten på en sak som inte är nödvändigt för den, som vithet i papper; ett attribut. (B) En kvalitet eller attribut till skillnad från ämnet, som sötma, mjukhet.

5. oavsiktlig egendom, faktiskt, eller relation; en oavsiktlig eller onödiga; som är skönhet en olycka. Denna olycka, som jag kallar det, i Aten belägen några miles från havet. JP Mahaffy.

6. ovanligt utseende eller effekt. (Föråldrad) Chaucer.

Obs: Olycka, i lag, är likvärdigt med casus, eller sådan oförutsedd, extraordinära, ovidkommande störningar som är utanför området av vanlig beräkning.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av olycka. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 58 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av olycka genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 5 Kategorier för detta ord. Detta är ord 1488 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor