"missbruk" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

missbruk

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

abuse


Engelskt Uttal:

a•buse


Transitivt Verb:


Etymologi

ofullständig och particip Abused; presens particip och verbala substantiv Abusingular; (Franska) förövaren; (Latin) abusus, particip av abuti att missbruka, missbruk; ab + UTI att använda. Se Använd .


Definition

[Ofullkomlig och particip Abused; presens particip och verbala substantiv Abusingular]

1. För att gå till en felaktig användning; att felaktigt sätt har tillämpat; till missbruk; att sätta en dålig användning; att använda för fel ändamål eller ände; att förvränga; som, att missbruka ärvt guld; att göra en överdriven användning av; som att missbruka en auktoritet. Denna princip (om man kan så missbruka ordet) skjuter snabbt i popularitet. Froude.

2. Om du vill använda sjuk; att maltreat; att agera skadligt till; att straffa eller att beskatta överdrivet; att skada; som att missbruka fångar, att missbruka sina befogenheter, ett tålamod.

3. För att smäda; att förebrå grovt; att nedvärdera. De ... rösträknare nyheter missbrukat allmänhet. Macaulay.

4. För att vanära. "Skall flyg missbruka ditt namn" (Shakespeare)

5. För att bryta; att hänföra. Spenser.

6. För att bedra; att ålägga. (föråldrade) Deras ögon röda och stirrar, cozened med en fuktig moln, och missbrukas av en dubbel föremål. Jeremiah Taylor.Substantiv:


Etymologi

(Franska) ABUS, (latin) abusus, från abuti. Se missbruk , transitiva verb


Definition

1. Felaktig behandling; ansökan till en felaktig eller dåligt ändamål; missbruka; som, ett missbruk av våra naturliga krafter; missbruk av medborgerliga rättigheter, eller privilegier eller fördelar; ett missbruk av språket. Frihet kan äventyras genom missbruk av frihet, liksom av maktmissbruk. Madison.

2. Fysisk misshandel; skada. "Gläd ... vid missbruk av Falstaff." (Shakespeare)

3. En korrupt praxis eller anpassade; anfall; brottslighet; fel; som de övergrepp i den offentliga förvaltningen. Missbruk efter försvunnit utan kamp. Macaulay.

4. vituperative ord; grovt, kränkande tal; kränkande språk; virulent fördömelse; Smädandet. De båda parterna, efter att utbyta en hel del missbruk, kom till slag. Macaulay.

5. Brott; våldta; som, missbruk av flickebarn. (Föråldrad) Eller är det något missbruk, och något sådant (Shakespeare) Missbruk av nöd (lag), en felaktig användning av av ett djur eller ägodelar utmätas av distrainer.Synonymer:

maltreat


Abuse is generally prompted by anger and vented in harsh and unseemly words. It is more personal and coarse than invective. Abuse generally takes place in private quarrels; invective in writing or public discussions. Invective may be conveyed in refined language and dictated by indignation against what is blameworthy. Centigrade J. Smith.


skada


smäda


förebrå


förtala


SKYMFA


SMÄDA


BAKTALA


baktala


invektiv


vanära


förebrå


PLUMPHET


förolämpning


vanära


missbruk


invektiv


Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av missbruk. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 63 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av missbruk genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 27 Kategorier för detta ord. Detta är ord 1165 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor