"handla om" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

handla om

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

about


Engelskt Uttal:

a•bout


Preposition:


Etymologi

(Gammal engelsk) aboute, abouten, abuten; (Anglosaxiska) abutan, onbutan; på + butan, som är från ske genom + Utan utåt, från ut ut. Se Men , Out.


Definition

1. Runt; runt om; på varje sida av. "Titta på dig." (Shakespeare) "Bind dem om din hals." Landsorts iii. 3.

2. I omedelbar närhet av, i omedelbar närhet eller närhet till; nära, att plats; av eller på (ens person). "Har du mycket pengar om du" Bulwer.

3. Över eller på olika delar av; genom eller över i olika riktningar; här och där i; fram och åter i; genom hela. Lampoons ... lämnades om caféer. Macaulay. Ambulerande fortfarande om världen. Milton.

4. Nära; inte långt från; - Bestämning av ungefär tid, storlek, mängd. "I morgon, om den här gången." Exodus ix. 18. "Om min resning." (Shakespeare) Han gick ut vid tredje timmen. Matthew xx. 3.

Obs: Denna användning passerar in i adverbial mening.

5. I oro; inblandad i; avsikt. Jag måste vara om min Fader. Luke ii. 49.

6. Innan en verbal substantiv eller en infinitiv:

På punkten eller kanten av; gående; i handling av. Paul var nu aboutto öppna munnen. Apg xviii. 14.

7. När det gäller; med hänsyn till; på grund av; rörande. "Att behandla om din lösen." Milton. Hon måste ha sin väg om Sarah. Trollope.Adverb:


Definition

1. På alla sidor; runt. 'Tis tid att titta på. (Shakespeare)

2. I kretsen; cirkulärt; av en slingrande väg; runt utsidan; som, en mil om, och en tredjedel av en mil över.

3. Här och där; runt; på ett ställe och en annan. Vandra omkring från hus till hus. 1 Timothy verb 13.

4. Nästan; ungefär; med nära korrespondens, kvalitet, sätt, grad, etc .; som, ungefär lika kallt; ungefär lika hög; - Även om kvantitet, antal, tid. "Det föll ... cirka tre tusen män." Exodus XXII. 28.

5. Till en reserverad position; halvrund; i motsatt riktning; på den motsatta klibb; som, för att möta om; att vända sig själv om. Att åstadkomma, för att orsaka att äga rum; att uppnå. - Att komma till stånd, att inträffa; att ta plats. Se Kom . - För att gå om, att ställa om, att göra; att arrangera; att förbereda. "Ska vi ställa om några festligheter (Shakespeare) - Runt omkring, i varje riktning runt.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av handla om. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 56 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av handla om genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 7 Kategorier för detta ord. Detta är ord 776 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor