"finnas i överflöd" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

finnas i överflöd

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

abound


Engelskt Uttal:

a•bound


Intransitivt Verb:


Etymologi

ofullständig och particip flödade; presens particip och verbala substantiv Flödande .; (Gammal engelsk) abounden, (franska) abonder, från (latin) abundare att svämma över, överflöd; ab + Unda våg. Confer undulera.


Definition

1. Att vara i stora massor; att vara mycket vanligare; att vara riklig. Vildsvin som vimlar i vissa delar av den europeiska kontinenten. Kammare. Där synden överflödade nåden gjorde mycket mer överflöd. (Roman) v. 20.

2. För att kunna ymnigt levereras; - Följt av i eller med. Att flöda i att inneha ett sådant överflöd som ska präglas av. - Att överflöd med att fyllas med; att ha i stort antal. Män överflödande i naturlig mod. Macaulay. En trogen man får mycken välsignelse. Landsorts xxviii. 20. Det vimlar av Kuriosakabinett. Addison.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av finnas i överflöd. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 56 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av finnas i överflöd genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 5 Kategorier för detta ord. Detta är ord 770 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor