"kunna" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

kunna

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

able


Engelskt Uttal:

a•ble


Adjektiv:


Etymologi

Comp. Abler; superlativ skickligaste., (gamla franska) BOBAR, (latin) habilis som lätt kan hållas eller hanteras, apt, skicklig, från Habere ha, håll. Förläna BOBAR och se vana.


Definition

1. Montera; anpassad; lämplig. (Föråldrad) En många man, till ben en abbot kan. Chaucer.

2. Med tillräcklig kraft, styrka, kraft, skicklighet, medel eller resurser av något slag för att åstadkomma objektet; besatt av kvalifikationer som gör kompetent för någon ände; behörig; kvalificerad; kapabel; som en möjlighet arbetare, soldat, sjöman, en man kunna arbeta; ett sinne kan anledning; en person som kan vara generös; kunna uthärda smärta; kunna spela på ett piano.

3. Särskilt: med intellektuella kvalifikationer, eller starka mentala krafter; visar förmåga eller skicklighet; begåvad; duktig; kraftfull; som den skickligaste mannen i senaten; en möjlighet tal. Ingen människa skrev Abler statliga papper. Macaulay.

4. (lag) lagfaren; besatt av juridisk kompetens; som, kan ärva eller utforma egendom.

Obs: Kunna för, är Scotticism. "Knappast kan för en sådan marsch." Robertson.Transitivt Verb:


Etymologi

Se Able , adjektiv (föråldrad) 1. För att kunna; att möjliggöra; för att stärka. Chaucer. 2. För att garantera. "Jag ska kunna dem." (Shakespeare); (Franska) -bar, (latin) -abilis.


Definition

[Se Able , adjektiv] (föråldrad)

1. För att kunna; att möjliggöra; för att stärka. Chaucer.

2. För att garantera. "Jag ska kunna dem." (Shakespeare)

Ett adjektiv suffix nu vanligen i en passiv bemärkelse; kunna vara; lämplig att vara; uttrycka kapacitet eller värdighet i en passiv bemärkelse; som rörlig, kunna flyttas; kan ändras, kan ändras; blamable, passform som ska klandras, säljbar.

Obs: Formen ible används i samma mening.

Obs: Det är svårt att säga när vi inte att använda -bar stället för -ible. "Ännu en regel kan fastställas för när vi ska använda den. Till alla verb, alltså från den anglosaxiska, alla baserade på oskadat infinitival stjälkar av latinska verb i första konjugering, och alla substantiv, whencesoever fjädrande, bifoga vi - kan bara ". Fitzed. Hall.Synonymer:

behörig


kvalificerad


inpassad


effektiv


effektiv


kapabel


skicklig


duktig


kraftfull


kraftfull


Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av kunna. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 105 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av kunna genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 19 Kategorier för detta ord. Detta är ord 624 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor