"en liten fågel berättade" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

en liten fågel berättade

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologi:

Frasen har en något omtvistad ursprung: en del hävda att Predikaren 10:20 "inte smäda kung även i dina tankar, eller förbanna de rika i sovrummet, eftersom en fågel på himlen kan bära dina ord, och en fågel på vingen kan rapportera vad du säger. " En annan förklaring är en enkel anspelning på brevduvor eller andra sådana messenger fåglar. Ändå andra tror att detta hänvisar till lag 2 i Richard Wagners Siegfried, där huvudpersonen kommer att förstå att låten av en liten fågel instruerar honom att stjäla en ring och hjälm. En äldre källa är den nordiska legenden om Sigurd som dödade draken Fafner och fick en bit av drakblod på tungan när han rostning sitt hjärta. Detta gjorde omedelbart det möjligt för Sigurd att förstå vad fåglarna sade, och vad de sade var en varning om att Regin inte skulle hålla sitt ord, men i stället planerade att döda Sigurd. Richard Wagner lånade denna berättelse för sin egen version, naturligtvis.


Fras:

en liten fågel berättade (idiomatiskt) Jag fick information från en källa inte vara öppet exponeras. Låt oss bara säga att jag vet att en liten fågel berättade.


Referens:

a little bird told me

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av en liten fågel berättade. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 63 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av en liten fågel berättade genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 2 Kategorier för detta ord. Detta är ord 49 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor