"I NÖDEN PRÖVAS VÄNNEN" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

I NÖDEN PRÖVAS VÄNNEN

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologi:

Tanken att falska vänner flagnar och sanna vänner kommer att avslöja sig som sådan i tider av motgång är gammal; Ennius (circa 239-169 BCE) observer amicus Certus i re incerta cernitur ( "en säker vän är känt inom osäker gånger"), och Euripides observeras i hans Hecuba (424 BCE) som ἐν τοῖς κακοῖς γὰρ ἁγαθοὶ σαφέστατοι φίλοι: τὰ χρηστὰ δ αὔθ ἕκαστ ἔχει φίλους (en tois kakois gar hagathoi saphestatoi philoi: ta khrēsta d auth hekast ekhei philous, "det är i trubbel för timme som de goda tydligast visar deras vänskap, men välstånd av sig själv i varje fall finner vänner").


Ordspråk:

en vän i nöd är en vän verkligen en sann vän är en som hjälper dig när du är i behov. 1958 september Marvin L. Middle, ett brev som publicerades i Flying Magazine, volym 63, nr 3, sid 8: Jag hade en färdplan för att avbryta så frågade om det fanns en telefon i närheten. Mr Littrell sade grannen tvärs över vägen hade en. Han var glad över att driva oss det {{subst: ndash} om tre miles över vissa områden som skulle skaka ögat tänder ut. De säger "en vän i behov är en vän indeed." Mr Littrell visade det. Jag är tacksam. 1999, Alaskan Saga Thomas Churchill O'Brien (ISBN 1583485902), sidan 87: försöker tänka i stället för alla bra saker som hänt mig i mitt liv, försöker tänka på någon viktig person jag kände som kunde hjälpa mig, men jag kunde inte komma på någon. En vän i behov är en vän, faktiskt, och jag säker kunde ha använt en sedan. Om en av dina vänner är i behov (hjälp), vara en god vän till dem och hjälpa dem. 2011, Paul A. Rose, Los Hombres de Bolton (ISBN 1848766483), sidan 153: "! Stan" Ian svarar med en sårad blick på hans ansikte. "Skulle jag göra något sådant? Jag är bara här för att ge dig moraliskt stöd. Jag tror att du kommer att behöva all hjälp du kan få. Du vet vad de säger; en vän i nöd är en vän verkligen. " "Eller i ditt sinne, är en vän i nöd ett mjukt mål. Nu piss off! " 2011, Our Perfect Moment (ISBN 1462874584), sidan 81: "Du vet, säger en vän i nöd är en vän verkligen jag donerat blod, men andra även donera hjärtan, så trots allt, jag känner mig ganska bra att min vän är. nu säker från den lilla blod jag kunde släppa "Katy sa passionerat. (Kan vi kontrollera (+) denna mening?) Någon som behöver din hjälp kommer sannolikt att vara mer vänliga mot dig. (Tillsatsen av citat som indikerar denna användning söks): (Kan vi kontrollera (+) denna mening?) En behövande vän är en oönskad vän.


Referens:

a friend in need is a friend indeed

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av I NÖDEN PRÖVAS VÄNNEN. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


Liknande Ord:

Andra ord som liknar I NÖDEN PRÖVAS VÄNNEN kan hittas nedan:

1.i namn
2.i namnet av
3.i näringslivet
4.I NÖDEN PRÖVAS VÄNNEN
5.i negativ riktning
6.i nubibus
7.i nuddy
AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 102 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av I NÖDEN PRÖVAS VÄNNEN genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 2 Kategorier för detta ord. Detta är ord 27 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor