"en kyckling i varje pott" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

en kyckling i varje pott

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologi:

Först anges av Henrik IV av Frankrike som "Jag vill att det ska finnas någon bonde i mitt rike så dålig att han inte kommer att ha en kyckling i sin kruka varje söndag" och senare i USA under Hoover kampanj för ordförandeskapet som en del av en annons.


Substantiv:

en kyckling i varje pott något som tyder på allmän välfärd eller välstånd Minst numera har vi en kyckling i varje pott och en bil i varje garage för start!


Referens:

a chicken in every pot

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av en kyckling i varje pott. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 70 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av en kyckling i varje pott genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 2 Kategorier för detta ord. Detta är ord 15 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor