"en-" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

en-

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

a-


Engelskt Uttal:

a-


Prefix:


Definition

EN-

A, som ett prefix för engelska ord, är härledd från olika källor. (1) Det betyder ofta på eller i (från en, en form av (anglosaxiska) på), som betecknar ett tillstånd, som i görningen, till fots, abed, fel, sovande, grundstötning, väders, bort ((anglo Saxon) onweg), och analogt, lågor, atremble, etc. (2, anglosaxiska) off från, som i adown ((anglosaxiska) ofdüne av dun eller backen). (3, anglosaxisk) a- ((gotiska) USA-, UR, germanska eller tyska ER-), vanligtvis ger en intensiv kraft, och ibland känslan av borta, på, baksida, som i uppstår följa, sedan . (4) Old English Y- eller i- (skadad från (anglosaxiska) oskiljaktig partikel ge-, besläktat med (fornhögtyska) ga-, Gi- (gotiska ga-)), som, som prefix, gjorde ingen väsentlig Förutom innebörden, som i medveten. (5) Franska à ((latin) annons), som i FÖRÖDMJUKA, uppnå. (6, latin) a, ab, abs, från, som i AVERT. (7) grekiska insep. prefix en utan, eller privative, inte som i avgrunden, ateist; besläktad med (engelska) oför.

Obs: Förutom dessa finns det andra källor från vilka prefixet en tar sitt ursprung.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av en-. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


Liknande Ord:

Andra ord som liknar en- kan hittas nedan:

1.en-
2.en-dimensionell
3.en-häst
AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 65 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av en- genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 4 Kategorier för detta ord. Detta är ord 2 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor