"en" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

en

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

a


Engelskt Uttal:

a


Adjektiv:


Etymologi

Förkortad form av en. (Anglosaxiska) en en. Se One . Ursprungligen prepositionen en (en på).


Definition

EN.

1.

Ett adjektiv, som brukar kallas den obestämda artikeln, och betecknar en eller några, men mindre eftertryck.

"Vid en födelse"; "I ett ord"; "Vid ett slag". (Shakespeare)

Obs: Den placeras före substantiv i singularis nummer som anger ett enskilt objekt eller en kvalitet individualiserad, innan kollektiva substantiv, och även innan plural substantiv när adjektivet få eller frasen väldigt många eller bra många är placerade; som en hund, ett hus, en man; en färg; en sötma; hundra, en flotta, ett regemente; ett fåtal personer, ett stort antal dagar. Det används för en, av hänsyn till välljud, före ord som börjar med en konsonant ljud [för undantag av vissa ord som börjar med h, se An]; som, ett bord, en kvinna, ett år, en enhet, ett lovtal, en tacka, en enhet, en sådan, etc. Formellt en användes både före vokaler och konsonanter.

2.

I varje; eller för varje; som "tjugo mil om dagen", "hundra pund om året", "en dollar en gård", etc.Preposition:


Etymologi

Förkortad form av en ((anglosaxiska) på). Se . Från (anglosaxiska) off från. Se av .


Definition

1. I; på; på; av. (Föråldrad) "Ett Guds namn." "Torn a bitar." "Stå en tå." "A söndagar" (Shakespeare) "Wit att män har nu för tiden." Chaucer. "Ställ dem ett verk." Robynson (Mores Utopia)

2. I processen för; i agera av, in i; till; - Används med verbala substantiv i -ing som börjar med en konsonant. Detta är en förkortad form av prepositionen en (som användes före vokalljud); som i en jakt, en byggnad, en tiggeri. "Jakob, när han var en döende" (hebreiska) xi. 21. "Vi ska en fågelskådning tillsammans." "Det var en gör." (Shakespeare) "Han utbrast en skrattande." Macaulay. Bindestrecket kan användas för att ansluta en med den verbala materiella (som en jakt, a-byggnad) eller ord kan skrivas separat. Denna form av uttryck är nu till största delen föråldrade, a utelämnats och verbala materiella behandlas som en particip.

Av. (Föråldrad) "Namnet på John en Gaunt." "Vilken tid en dag är det" (Shakespeare) "Det är sex en klocka." B. Jonson.

En barba korruption har av han, och ibland av det och de. "Så skulle jag gjort" "A borstar sin hatt." (Shakespeare)

En svordom, tomrum vettigt, för att fylla upp mätaren En glad hjärta går hela dagen, dina sorgliga däck i en mil-a. (Shakespeare)Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av en. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 75 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av en genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 8 Kategorier för detta ord. Detta är ord 1 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor