"X-kromosom" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

X-kromosom

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologi:

Döpt av Hermann Henking 1890 från x (betecknar det okända) på grund av vissa förbryllande egenskaper han hade observerats. Den korta likhet i utseendet på X-kromosomen till bokstaven "X" under celldelningen är en ren tillfällighet.


Substantiv:

X-kromosom (plural X-kromosomer) (genetik) En däggdjurskönskromosom. Celler från kvinnor har ett par X-kromosomer, medan celler av män har en X och en Y.


Referens:

X chromosome

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av X-kromosom. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


Liknande Ord:

Andra ord som liknar X-kromosom kan hittas nedan:

1.X-kromosom
AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 58 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av X-kromosom genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 2 Kategorier för detta ord. Detta är ord 278363 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor