"Timonist" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

Timonist

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologi:

Timon + -ist, från den 5: e-talet f.Kr. personen Timon av Athens (som beskrivs av Plutarchos, Lucian, Aristofanes). Används av Robert Greene i sin Greenes Mourning Garment (1590). (Shakespeares pjäs Timon av Athens brukar uppskattas c 1607 och skulle inte ha påverkat Greene,. Men vissa anser pjäsen kan vara en av Shakepeares earliests, och kunde då ha varit Greenes källa.)


Synonymer:

Timonean Timonian


Substantiv:

Timonist (plural Timonists) En sorts bitter misantrop relaterade till Timonism, som Timon av Aten. 1590, Robert Greene, Greene sorg Garment: Ännu var han inte så Timonist, men Hee skulle fört conuerse med sina vänner. 1602, Thomas Dekker, Satiromastix: Jag gjorde det för retyre mig från världen; Och Turne min musa till en Timonist. 1988, Paul Ollswang "cynism" cynism ofta kontrasteras med "Timonism" (jfr Shakespeares Timon av Athens). Cyniker såg vad människor kan vara & var upprörda av vad de hade blivit; Timonists kände människor var hopplöst dumma och likgiltig natur & så såg inget hopp om förändring.


Adjektiv:

Adjektiv Timonist (jämförande mer Timonist, superlativ mest Timonist) en form av bitter misanthropy relaterade till Timonism, som Timon av Aten. 1988, Maurice Charney, Hamlet fiktioner: Marston poserar som Timonist malcontent satirikern redo att excoriate världen för sina galenskaper.


Referens:

Timonist

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av Timonist. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


Liknande Ord:

Andra ord som liknar Timonist kan hittas nedan:

1.tim
2.tim-whisky
3.timal
4.timaline
5.timar
6.Timba
7.timbal
8.timbale
9.timbalero
10.timbales
11.timberdoodle
12.timberhead
13.timbering
14.timberland
15.timberless
16.timberlike
17.timberling
18.Timberman
19.timberwolf
20.Timbit
AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 8 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av Timonist genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 4 Kategorier för detta ord. Detta är ord 250808 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor