"Polari" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

Polari

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologi:

Från italienska parlare ( "tala"). Förlusten av den första r och förändrade vokal kvaliteten på de icke-betonade vokaler är på grund av den icke-rhotic brittiska accent som omtolkas fonem. Antagandet av infinitivformen innebär att ordet kom troligen via en Romance baserad creole eller Pidgin som Sabir.


Egennamn:

Polari En cant används av homosexuella i Storbritannien, i London fishmarkets, och på teatern, intygas åtminstone sedan 19-talet och populärt på 1950-talet och 1960-talet av läger tecken Julian och Sandy i den populära BBC radioprogrammet Runt Horne. En cant används av romer på teatern, nöjesfält, och cirkusar i Storbritannien.


Referens:

Polari

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av Polari. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


Liknande Ord:

Andra ord som liknar Polari kan hittas nedan:

1.pol
2.pol jam
3.Polabian
4.polacca
5.Polack
6.Polack
7.polacre
8.polander
9.Polander
10.polane
11.polar circle
12.polar fox
13.polar kon
14.polarchy
15.Polari
16.POLARIC
17.polarily
18.polarimeter
19.polarimetri
20.polarimetriska
AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 52 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av Polari genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 2 Kategorier för detta ord. Detta är ord 190701 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor