"kinesiska muren" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

kinesiska muren

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologi:

Uttrycket Kinesiska muren kommer från kinesiska muren och blev en metafor för hinder, kända för att gå tillbaka till USA börskraschen 1929. Den amerikanska regeringen såg behovet av att upprätthålla separation (eller ett informations barriär) mellan investeringsbanker och mäklarfirmor, för att begränsa intressekonflikt mellan de två. Den första användningen av Kinesiska muren i den allmänna ramen för att hålla sekretess är oklart.


Substantiv:

Kinesiska muren (plural kinesiska väggar) (idiomatiskt, jargong) En barriär av tystnad och sekretess etablerad inom en organisation för att klara av sekretesskrav. 1988. Torv, Marwick, Mitchell & Co. v.Superior Court 200, Cal.App.3d 272, 293-294, 245 Cal.Rptr. 873, 887-888: Jag instämmer i yttrandet från domstolen Haning, men skriver separat att kommentera synes utbredda användningen av termen "Kinesiska muren" för att beskriva den typ av screening mekanism diskuteras i det här fallet. Även om vår åsikt använder termen "skärm", både parterna och den domstol använde termen "Kinesiska muren", som verkar ha blivit en fackterm. Jag skriver att uttrycka min djupa invändning mot användningen av denna fras i detta sammanhang. 1980. Kinesiska muren försvar till Advokatbyrå diskvalificering 128 U.Pa.L.Rev. 677: Entusiasmen för praktiska fraser verbal stenografi är förståeligt. Men ibland, advokater och domare använder en term som är ovanligt olämpligt. "Kinesiska muren" är en sådan del av rätts flotsam som bör eftertryckligt överges. Termen har en etnisk fokus som många skulle överväga en subtil form av språkdiskriminering. Visst, skulle den fortsatta användningen av termen vara okänslig för den etniska identiteten hos de många personer av kinesisk härkomst.


Referens:

Chinese Wall

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av kinesiska muren. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


Liknande Ord:

Andra ord som liknar kinesiska muren kan hittas nedan:

1.kin
2.Kina
3.kina
4.Kina syndrom
5.kinaesodic
6.kinaesthetic
7.kinagolid
8.kinakridon
9.kinakrin
10.kinaldin
11.kinas
12.Kinas kommunistiska parti
13.Kinaschack
14.kinat
15.kinate
16.kination
17.kinazolin
18.kinazolinon
19.kinazolinyl
20.kinboshi
AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 32 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av kinesiska muren genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 2 Kategorier för detta ord. Detta är ord 43229 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor